خواص چای کوهی؛ ۱۱ خاصیت اعجابانگیز، عوارض و طرز تهیه آن چطور | OkChay
چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای رفع خستگی و ضد افسردگی چای کوهی چیست است. متأسفانه برخی افراد این گیاه را با علف چای (هوفاریقون/ گل راعی) اشتباه میگیرند. هوفاریقون دارای گلهای زرد است اما چای کوهی گلهای ریز بنفش پوشیده از کُرک دارد. کسانی که دارای طبع گرم می باشند لازم است به خاطر طبیعت گرم و خشک این چای، در مصرف آن کمی دقت بیشتر کنند تا با مشکل همراه نشوند.
- به یک لیوان آب جوش، مقدارِ یک قاشق مرباخوری از برگ و گل خشک چای کوهی طبیعی اضافه کرده و بهخوبی آن را هم بزنید.
- عصاره یا عرق چای کوهی از قدیم برای درمان سردرد استفاده میشده است.
- چای کوهی خاصیت ادرارآور دارد و به افزایش میزان ادرار کمک میکند.
- الان که در حال نوشتن مقاله هستیم فصل پاییز می باشد، این دمنوش گیاهی همچنین می تواند برای فصل های پاییز و زمستان به عنوان یک نوشیدنی یک گزینه فوق العاده به حساب بیاید.
- چای کوهی که در زبان ترکی به آن توکلیجه(پشمالو) نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر است که آرام بخشی مطبوع، نشاط آور و با خاصیت معجزه آسای تقویت کننده ی قوی برای اعصاب و روان به شمار می رود.
۵)اگر برگ آنرا بصورت پودر دارورید و روی زخم های عمیق و متعفن بپاشید این نوع زخم ها را خوب می کند. ضد ویروس بوده و در تقویت دستگاه دفاعی بدن بسیار مؤثر است. ادرارآور و قاعده آور است و میتواند چرخه قاعدگی و میزان خونریزی خانم ها را در این دوران تنظیم کند.
خواص چای کوهی؛ 9 خاصیت شگفت انگیز چای کوهی برای بدن
محققان ایتالیایی، اسانس چای کوهی را روی سرطان سینه، رودهٔ بزرگ و ملانومای انسان در آزمایشگاه بررسی کردند و این گیاه توانست تا حد زیادی جلوی تکثیر سلولهای سرطانی را بگیرد. این محققان میگویند، عملکرد چای کوهی در برابر سیسپلاتین (دارویی که در درمانهای سرطان پرکاربرد است) بهتر است. در بررسی محققان آلمانی مشخص شد که این مواد شیمیایی با گیرندههای GABA در مغز، در تعامل هستند. (گیرندههای گاما آمینوبوتیریک اسید، نوعی میانجی عصبی مهم در سیستم مرکزی بدن است که عموما نقش مهاری دارد؛ یعنی تحریکهای عصبی یا تضعیف آنها را مهار میکند). به همین دلیل است که چای کوهی برای درمان بیخوابی و داشتن خوابی راحت مناسب است و ویژگیهای ضداضطرابی دارد. • جویدن برگهای تازه گیاه چای کوهی میتواند برای تسکین درد دندان موثر باشد.
پربازدیدترین های گل من و تو
توجه داشته باشید که چای کوهی بهعنوان پشمینه، کلکنه، چای چوپان، چای پشمی و غیر هم در بین ایرانیان مشهور است. برای درمان و التیام زخم ها، سوختگی ها و جای نیش حشرات برگ های چای کوهی را پودر کنید و روی زخم های عمیق قرار دهید؛ چای کوهی، اسهال خونی را درمان می کند. در یک لیوان آب جوش یک قاشق مربا خوری پر از چای کوهی ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید سپس یک نعلبکی را به مدت 20 دقیقه روی آن قرار دهید تا دم بکشد و بعد آن را صاف کرده و با کمی عسل میل کنید. چه یکی از گیاهان دارویی بسیار مفید را که در تسکین درد دنبالچه در طب سنتی و مدرن مفید است، چای کوهی می باشد. مصرف چای کوهی هنگام سرماخوردگی به دلیل خاصیت خلط آوری آن سبب باز شدن راه بینی و گلو می شود. چای کوهی سبب از بین رفتن ویروسها می شود و روی ویروس بیماری AIDS اثر می گذارد.